Tamara Tošić uspješno završila program obuke u oblasti „Reagovanja na krizne situacije“

Predstavnica FK Breznica i fudbalerka kluba, student UDG Tamara Tošić juče je uspješno završila program obuke u oblasti „Reagovanja na krizne situacije: Odgovor OCD na složenu humanitarnu krizu“, koji je za organizacije civilnog društva (OCD) na zapadnom Balkanu organizovao EU TACSO 3.

Trodnevni modul obuke koji se izvodio on-line (preko Zoom platforme) je okupio predstavnike OCD-a iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije koje imaju ograničeno iskustvo u reagovanju na krizne situacije, posebno pružaoce socijalnih usluga, organizacije za zaštitu ljudskih prava, grassroot organizacije, organizacije koje rade sa ranjivim grupama, djecom, mladima itd.

Stečeno znaje će pomoći FK Breznica da procjeni i identifikuje postojeće kapacitete, lokalne resurse kao i da razvije strategije za suočavanje sa izazovima, u cilju unapređivanja mehanizama za reagovanje u vanrednim i kriznim situacijama.

Obuka je takođe omogućila razmjenu iskustava, praksi i znanja, te regionalno umjrežavanje FK Breznice u cilju zajedničkog reagovanja u vandrednim situacijama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: