novo

Treće mjesto na državnom takmičenju iz ruskog jezika za Miljanu Peruničić iz OŠ „Mile Peruničić“-Maoče

Miljana Peruničić, učenica devetog razreda osnovne škole iz Maoča kod Pljevalja, postigla je izuzetan uspjeh na državnom takmičenju iz ruskog jezika, osvojivši treće (3) mjesto. Uspjeh je još veći kad se zna da nijedna druga osnovna škola iz opštine Pljevlja nije zabilježila ovako veliki uspjeh kao Miljana.

Velike zasluge za uspjeh učenice ove seoske osnovne škole pripadaju i njenoj profesorici Ljiljani Vukašinović, koja je spremala Miljanu za ovo veliko državno takmičenje.

Pismeni dio državnog takmičenja iz poznavanja ruskog jezika je održan 26. februara 2022. godine, na kome je Miljana Peruničić stekla uslove za usmeni dio, koji se održan 6. marta 2022. godine.

Redakcija portala je u razgovoru sa Svetlanom Bujišić, direktoricom Osnovne škole „Mile Peruničić“ iz Maoča dobila informaciju da je kolektiv ove škole odlučio da zbog ovog velikog uspjeha, učenicu škole nagradi tablet računarom, a profesoricu novčanom nagradom u vrijednosti tablet računara.

Redakcija portala raspolaže i informacijama da je i opština Pljevlja odlučila da na adekvatan način nagradi učenicu i profesoricu osnovne škole „Mile Peruničić“ iz Maoča zbog velikog uspjeha ostvarenog na državnom takmičenju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: