novo

Tri rukometaša iz Pljevalja na spisku selektora Roganovića

Muška seniorska rukometna reprezentacija okupiće se u ponedjeljak, 2. novembra u Podgorici i početi pripreme za utakmice protiv Kosova i Rumunije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

„Lavovi“ će dočekati selekciju Kosova 4. novembra u Podgorici, dok je duel protiv Rumunije četiri dana kasnije u Baja Mareu.

Selektor Zoran Roganović za predstojeće duele računa na 22 igrača. Tri rukometaša iz Pljevalja našla su se na spisku selektora Roganovića. To su Goran Anđelić, Nemanja Grbović i debitant Radojica Čepić.

olmani Mile Mijušković, Jagoš Braunović, Danilo Mihaljević i Goran Anđelić, krila Miloš Vujović, Aleksandar Bakić, Mirko Radović, Marko Lasica i Filip Vujović, pivoti Nemanja Grbović i Nebojša Simović, te bekovi Igor Radojević, Vasko Ševaljević, Stevan Vujović, Miloš Božović, Božo Anđelić, Aleksandar Glendža, Vladan Lipovina, Stefan Čavor, Branko Vujović, Risto Vujačić i Radojica Čepić.

Osim Kosova i Rumunije, protivnik u kvalifikacionoj grupi 8 je i Švedska.

Plasman na Evropsko prvenstvo izboriće po dvije ekipe iz svih osam grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Vizu za 15. šampionat Starog kontinenta, osim domaćina, već imaju aktuelni prvak Španija i vicešampion Hrvatska.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: