Tri škole iz Pljevalja među deset najboljih

Tri škole iz Pljevalja ušle su u deset najboljih škola na onlajn takmičenju u kodiranju u 2022. godinu koje je organizovano kroz projekat „Škole za XXI vijek“.

OŠ „ Radoje Kontić“ iz Gradca čiji tim čini učenik Ognjen Vasilijević i profesorica razredne nastave Marina Bošković sa idejom dozer za hranu za napuštene životinje.

Tim broj osam čine Džemila Gadžo i Mario Malidžan učenici OŠ „Ristan Pavlović“ i nastavnica Bojana Klačar sa idejom pametni alarm. I OŠ „Mataruge“ sa idejom sef čiji tim čine Sreten Đoković i nastavnik Ivan Obrenić.

Škole za 21. vijek je ambiciozni trogodišnji obrazovni program vrijedan 10 miliona funti, koji je osmislio i sprovodi British Council, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

Cilj ovog programa, koji se realizuje u partnerstvu sa nadležnim obrazovnim institucijama zemalja učesnica je da milion učenika/ca uzrasta od 10 do 15 godina u zemljama širom Zapadnog Balkana stekne vještine kritičkog mišljenja i rješavanja problema. Pored sticanja vještina kritičkog mišljenja i rješavanja problema, djeca će usvojiti praktične vještine kodiranja i imati priliku za usavršavanje svojih vještina kroz kodiranje fizičkih uređaja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: