Tri tima naše Gimnazije učestvovala na online turniru „Ljudska prava na dlanu“

Ove godine Evropska unija u Crnoj Gori i NVO Građanska alijansa organizovale su prvi online turnir za srednje škole povodom Međunarodnog dana ljudskih prava za razliku od prethodnih godina kad su organizovali Potragu za ljudskim pravima na terenu

Ukupno 50 tročlanih timova iz srednjih škola iz svih djelova Crne Gore takmičilo se igrajući online igru „Ljudska prava na dlanu“, od 07. do 10. decembra.

Iz Gimnazije „Tanasije Pejatović“ na pomenutom takmičenju učestvovala su tri tima i to: Justicija: Ema Abaspahić, Iva Šljivančanin i Ema Kulosmanović Nar: Andrea Gačević, Marko Jelovac i Ružica Laković i Znanjem do slobode: Valentina Alorić, Luka Minić i Suzana Mazalica. Mentorke učenicima bile su profesorice Adisa Malagić, Bisera Bulut i Maida Delić.

Cilj ove online igre bio je da se mladi upoznaju sa konceptom ljudskih prava, ličnostima koje su dale značajan doprinos njihovom većem poštovanju, kao i radom važnih institiucija u ovoj oblasti, ali i da im se pruži prilika da se zabave, steknu nove vještine i skrenu fokus sa svakodnevnih izazova u vrijeme epidemije.

Iz EU info centra zahvalili su se svim učenicima i mentorima, što su pokazali nevjerovatan entuziijazam i znanje tokom turnira dok su Iz NVO Građanska alijansa poručili da su i ove godine takmičari pokazali izvrstan nivo znanja u oblasti ljudskih prava.

Takmičenje je dio ukupnog programa obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava u čijoj organizaciji su, pored Građanske alijanse, Delegacije EU u Crnoj Gori i EU info centra, učestvovali Ombudsman i Savjet Evrope.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: