novo

Turistička organizacija Pljevlja raspisala javni poziv za idejno rješenje suvenira grada

U sklopu obilježavanja Novembarskih svečanosti, Turistička organizacija Pljevalja je, u cilju promocije i obogaćivanja svoje ponude, raspisala javni poziv za idejno rješenje suvenira Pljevalja.

-Suvenir treba da predstavlja odraz kontinuiteta umjetničkog, kulturnog, kulturno-istorijskog ili tradicionalnog nasleđa grada, odnosno da prezentuje njegovu materijalnu, nematerijalnu ili prirodnu baštinu-navodi se u tekstu javnog poziva. Idejno rješenje suvenira se kandiduje u kategoriji umjetničkih i umjetničko-zanatskih proizvoda, a svaki autor može da prijavi najviše 3 idejna rješenja.

Kandidovane predloge ocjenjivaće stručni žiri koji imenuje Turistička organizacija, koji će odlučivati na osnovu kriterijuma koji uključuju kreativnost, inovativnost, jednostavnost izrade, autentičnost , praktičnost u svakodnevnoj upotrebi i ambalažu.

Kako je precizirano javnim pozivom, rok za dostavljanje idejnog rješenja je do 23.novembra 2020. godine, a dodjela nagrada biće upriličena 27.novembra, nakon čega će TO Pljevlja sa izabranim nosiocem idejnog rješenja sklopiti Ugovor o saradnji u cilju realizacije i otkupa istog.

Na konkursu mogu učestvovati sva fizička lica sa područja Crne Gore, a zainteresovani učesnici sve detalje konkursa mogu pronaći na sajtu TO Pljevlja.  

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: