novo

U Dnevnom centru obilježen Svjetski dan podrške osobama sa epilepsijom

Danas je u prostorijama JU „Dnevni centar“ Pljevlja obilježen 26. mart – Svjetski dan podrške osobama sa epilepsijom. Za obilježavanje ovog dana izabrana je ljubičasta boja, boja lavande, koja je internacionalna boja epilepsije.

Podršku u realizaciji ove aktivnosti pružili su i učenici Srednje stručne škole iz Pljevalja, odeljenje I-3 faramaceutski tehničari i zdravstveno-laboratorijski tehničari, kojima su iz Dnevnog centra zahvalili na iskazanoj empatiji i divnom druženju.

Nešto više o epilepsiji i obilježavanju ovog značajnog datuma, kao i izboru ljubičaste boje kao boje osoba sa epilepsijom, prisutni su čuli od v.d. direktora Gorana Leovca, dok je psihološkinja Tatjana Čavić pripremila prezentaciju o postupanju u slučaju epi napada.

Tokom prezentacije učenici su upoznati sa onim šta možemo i šta bi trebalo da radimo u slučaju epi napada, onome što nikako ne smijemo raditi, o auri, o pravilnom položaju tijela osobe prilikom epi napada, o postupanju u situacijama ukoliko se epi napad desi u automobilu sa vezanim pojasom, u bazenu, jezeru ili rijeci, o karakteristikama epi napada kod djece, kao i o postupanju tokom i nakon epi napada…

Nakon prezentacije učenici SSŠ su zajedno sa drugarima iz JU Dnevni centar Pljevlja učestvovali u kreativnoj radionici i poslali poruke podrške svim osobama sa epilepsijom.

„Veliko hvala svim roditeljima koji su nam se sa djecom pridružili u obilježavanju ovog značajnog dana i još jednom hvala svim učenicima SSŠ koji su učestvovali u pomenutim aktivnostima“, poručili su iz Dnevnog centra.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: