novo

U Gimnaziji održano predavanje pod nazivom „Crnogorska startap scena“ povodom obeležavanja Globalne nedelje preduzetništva

Globalna nedelja preduzetništva ove godine održava se od 16. novembra do 22. novembra u 170 zemalja. Ovaj događaj nastoji da poveže i okupi mlade ljude iz celog sveta oko jedinstvene ideje: promocija preduzetništva, podsticanje mladih da budu inovativni i kreativni, da traže nove mogućnosti, da realizuju svoje ideje i tako doprinesu socio-ekonomskom razvoju država.

Gimnazija “Tanasije Pejatović” se pridružila da obeleži ovu manifestaciju. Ovim povodom održano je veoma interesantno predavanje pod nazivom ′′Crnogorska startap scena′′ u Gimnaziji „Tanasije Pejatović′′ za učenike I-4 odeljenja (grupa B) škole.

Predavanje su održali predstavnici Startap Centra ′′Super čvorište Pljevlja′′ Mirsad Hadžalić i Admir Šola.

′′Super čvorište Pljevlja′′ predstavilo je učenicima prvog razreda osnovne uslove startap preduzetništva i upoznalo ih sa načinom startap centra istoimenog. Predstavljen je termin startap preduzetništvo, startap ekosistem, i kratka radionica (vježba) na temu preduzetničkog razmišljanja van uobičajenog okvira. Učenici su pokazali značajno interesovanje aktivno učestvujući u važnim aktivnostima.

Cilj edukacije mladih u oblasti preduzetništva je razvijanje znanja i veština u oblasti koje su im potrebne za razvijanje sopstvenih ideja i uspešne startape. Ono što je veoma važno naglasiti je da je u narednom periodu saradnja Kluba mladih preduzetnika škole i ′′Super Huba Pljevlja′′ u realizaciji zajedničkih aktivnosti i projekata kako bi se srednjoškolcima pružila šansa i podrška širokom znanju i kreativne ideje valorizuju i kreativne ideje pretvaraju u sopstvene biznise.

Aktivnost je organizovana uz najstrožije poštovanje propisanih epidemioloških mera, a organizator današnje aktivnosti bio je profesor Adisa Malagić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: