novo

U Gimnaziji upriličen svečani prijem za učenike prvog razreda

U Svečanoj sali Gimnazije „Tanasije Pejatović“, u ponedjeljak, 4. septembra, upriličen je prijem za učenike prvog razreda.

Nove gimnazijalce prigodnim riječima pozdravila je direktorica Bojana Grujić.

„Ovaj dan je početak jedinstvenog putovanja, čiju ćete ljepotu i sadržajnost vi sami suvereno određivati. Stičite vrijedno i neumorno znanja i vještine pod pažljivim pokroviteljstvom svojih nastavnika. Takmičite se i osvajajte nagrade, postižite golove, koševe i ispisujte zlatne stranice vođeni energijom svog mladalačkog poleta, ali nikad ne zaboravljajte na fer-plej. Prvo čojstvo, pa onda junaštvo! Upoznajte se, družite se i s naročitom ljubavlju i brigom ophodite se jedni prema drugima. U ime vaših odjeljenjskih starješina, u ime vaših nastavnika, u ime vaših starijih drugara i u svoje lično ime, ja vam čestitam i želim vam najtopliju i najsrdačniju dobrodošlicu“, kazala je Grujić.

Prošlogodišnje maturantkinje škole Valentina Alorić i Marija Pejatović su u nadahnutim obraćanjima prenijele prvacima svoje utiske o gimnazijskom školovanju, ističući nezaobilazan značaj kvalitetnog obrazovanja za uspjeh i pojedinca i društva.

Novi gimnazijalci imali su priliku da pogledaju i film „Etos naše škole viđen očima učenika“ koji je premijerno emitovan za 121. godišnjicu postojanja i rada Gimnazije, a koji su zajedno sa učenicima osmislile i kreirale profesorice Nevena Tomić, Sanja Golubović, Ljiljana Ranevski i bibliotekarka Ljuba Čepić.

Nakon svečanog prijema, odjeljenjske starješine prvog razreda Vesna Kastratović, Sanja Golubović i Ljubisav Boričić izvršile su prozivku učenika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: