novo

U III upisnom roku Univerziteta Crne Gore prijave predalo 315 kandidata

U III roku za upis studenata u I godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore, za studijsku 2021/22, prijavilo se ukupno 315 kandidata, od čega elektronskim putem 185. 

Na Fakultetu likovnih umjetnosti, Fakultetu dramskih umjetnosti i Muzičkoj akademiji, kandidati su prijave podnosili isključivo preko studentske službe.

Podsjećamo, testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nijesu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit polažu se 3. septembra 2021. godine. Rasporedi termina polaganja istaknuti su na internet stranicama organizacionih jedinica.

Prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu se od 3. do 6. septembra 2021. godine, prema rasporedima istaknutim na internet stranicama ovih organizacionih jedinica.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 10. septembrom 2021. godine, prema rasporedu organizacionih jedinica.

Ovogodišnja pocedura prijave je bila dio pilot projekta, realizovanog uz finansijsku podršku Evropske unije, a kroz saradnju Centra informacionog sistema Univerziteta Crne Gore, UNDP-a, Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta i Ministarstva javne uprave, digitalnog društva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: