novo

U okviru “Fare #Football people weeks 2020“: Breznica bila domaćin prijateljskih utakmica dječaka i djevojčica

Danas je u okviru obilježavanja “Fare #Footballpeople weeks 2020“, Fudbalski klub Breznica bio domaćin prijateljskih utakmica dječaka i djevojčica.

Cilj današnjeg događanja, koje je finansiski podržao #FootballPeople bio je pomovisanje rodne ravnopravnosti, socijalne inkluzije i jednakih mogućnosti u fudbalu te borba protiv diskriminacije i rasizma. Od 8 do 22 oktobra 2020, u preko 60 zemalja Evrope i svijeta održavaju se raznolike aktivnosti koje povezuju desetine hiljada ljudi u zajedničkoj akciji kroz igru, edukaciju i sportska događanja protiv diskriminacije u fudbalu i drustvu.

U manifestaciji je učestovala ženska seniorska ekipa kluba iz našeg grada, zajedno sa stručnim štabom. Diskutovalo se o promovisanju ženskih prava u sportu, te o razvoju i perspektivi ženskog fudbala u Crnoj Gori. Preporuke i zaključke sa današnjeg događaja podjeliće se sa FARE, FSCG, UEFA i ostalim relevantnim organizacijama. Na današnjem događaju svi dječaci i djevojčice kluba dobili su na poklon fudbalske lopte a cijeli dogđjaj je protekao uz pridržavanje svih mjera NTK-a.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: