novo

U Opštini Pljevlja potpisani ugovori o finansiranju projekata nevladinih organizacija

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović potpisao je danas sa predstavnicima pljevaljskog civilnog sektora ugovore o finansiranju projekata nevladinih organizacija za 2021. godinu.

Golubović je kazao da se ovakve aktivnosti lokalne uprave uspješno sprovode u kontinuitetu i da je zadovoljan što podrška pljevaljske lokalne uprave civilnom sektoru ne izostaje. Kako je naglasio, zadovoljstvo je tim veće kada se ostvari saradnja koja za krajnji cilj ima unaprijeđenje kvaliteta života u Pljevljima.

„Pojačano učešće civilnog sektora i građanskih aktivista u javnom i društvenom životu grada je za nas u lokalnoj upravi veoma važno, pa vjerujem da će benefiti vaših projekata za koje će Opština Pljevlja pružiti bespovratnu finansijsku podršku, biti vidljivi i dostupni građanima, jer su iz potreba građana i nastali“, kazao je Golubović.

On je istakao da su sredstva Budžeta opštine Pljevlja za finansiranje projekata nevladinih organizacija u iznosu od 20.000 eura, ovim konkursom utrošena, a da je za narednu budžetsku godinu predviđeno povećanje istih. Golubović je takođe napomenuo da Opština Pljevlja opredjeljuje značajnu podršku razvoju preduzetništva i ženskog preduzetništva, te da su sredstva Opštine Pljevlja za ove namjene za narednu godinu uvećana sa 18.000 na 30.000 eura.

„Prioritetnim oblastima za finansiranje projekata NVO u Pljevljima definisali smo one koje se tiču brige o mladima, zaštite starijih lica, lica sa invaliditetom, zapošljavanja, zaštite životne sredine, kulture, i mogu da izrazim posebno zadovoljstvo što je od osam projekata koji će se finansirati sredstvima Opštine Pljevlja, njih pet usmjereno na brigu o mladima, jer je ostanak svakog mladog čovjeka u Pljevljima veoma važan za sve nas i činimo sve napore da ih raznim aktivnostima i ulaganjima zadržimo u rodnom gradu“, zaključio je predsjednik Opštine Pljevlja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: