novo

U Pljevljima održan Sajam sporta

Povodom obilježavanja Dana reprezentacije Sekretarijat za sport i mlade opštine Pljevlja je u saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih i opštinom Žabljak danas na trgu „13. jul“ organizovao Sajam sporta.

Na ovom sajmu su sportski klubovi iz Pljevalja i Žabljaka prezentovali svoj rad, rezultate, planove a prisutni su imali priliku da pogledaju sportske rekvizite i da se u njima okušaju.

Prisutnima su se obratili: Milica Sekulić – sekretarka Sekretarijata za sport i mlade opštine Pljevlja, Milica Šljivančanin – sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti Žabljak, Danko Despotović – profesor fizičkog vaspitanja, Darko Gazdić – potpredsjednik opštine Pljevlja a Sajam sporta otvorio je potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić.

Ministar Dragoslav Šćekić istakao je zadovoljstvo jer je Dan reprezentacija Crne Gore obilježen i u Pljevljima i istakao da je to istinski grad sporta.

„Pljevlja su bitan sportski centar. Ovdje su karijere započeli vrhunski sportisti koji su Pljevlja predstavili u najboljem svijetlu. Kao Država sa malim brojem stanovnika imamo zapažene rezultate u oblasti sporta što nam stvara obavezu više kako sa lokalnog tako i sa državnog nivoa da se potrudimo da poboljšanjem infrastrukture i načina rada stvorimo bolje uslove za naše sportiste“, rekao je ministar Šćekić.

Na sajmu su prisustvovali učenici srednjih i osnovnih škola iz Pljevalja koji su dobili priliku da obiđu štandove, pogledaju rekvizite i da od predstavnika sportskih kolektiva dobiju informacije o klubu i sportu za koji su zainteresovani.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: