novo

U ponedjeljak svečano otvaranje škole “Dušan Korać”

U Bijelom Polju nakon pet godina

Jedna od najstarijih bjelopoljskih vaspitno obrazovnih ustanova Osnovna škola “Dušan Korać”, čija je izgradnja novog objekta počela prije pet godina, konačno će ove školske godine početi sa nastavom u novom objektu.

Radovi su privedeni kraju, te su u toku organizacijske pripreme za predstojeću školsku godinu.

Direktorica te vaspitno obrazovne ustanove Todora Popović saopštila je da je organizaciju svečanog otvaranja nove školske zgrade preuzelo Ministarstvo prosvjete .

– Svečano otvaranje planirano je za ponedjeljak sa početkom u 11 sati. Toga dana učenici neće imati nastavu, već od utorka 5. septembra kada će se krenuti sa redovnim školskim aktivnostima – kazala je Popović.

Nastava će se odvijati u dvije smjene, a učenici će po razredima biti svrstani u 36 odjeljenja, kao i dva odjeljenja gdje će nastavu pohađati djeca sa smetnjama u razvoju.

U sastavu gradske škole “Dušan Korać” radi i područno odjeljenje seoske škole u Grančarevu, gdje kombinovanu nastavu pohađa po jedan učenik prvog, trećeg i četvrtog razreda.

Dok je trajala izgradnja novog objekta škole nastava se za starije razrede odvijala u prostorijama Pravnog fakulteta i za ostale razrede u školama “Marko Miljanov” i “Risto Ratković”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: