Učenice Gimnazije „Tanasije Pejatović“ pobjednice SIA takmičenja

U renomiranom hotelu The Chedi Luštica Bay održana je svečana ceremonija na kojoj su, između deset finalista, izabrane 3 najbolje ideje Social Impact Award – SIA takmičenja, najvećeg evropskog programa podrške preduzetništvu mladih.

Među deset finalista bila su čak tri tima iz Gimnazije: Igraj.me, Apopol i Shoesse.

Stručni žiri, koji su činili predstavnici akademske i biznis zajednice, profesionalci i eksperti iz različitih oblasti, odabrao je tri najbolje ideje na osnovu kriterijuma inovativnosti, stepena društvenog uticaja i izvodljivosti.

Tim Igraj.me osvojio je prvu nagradu koja se sastoji od mentorske podrške za realizaciju ideje, novčanog iznosa od 1500 eura, koji obezbjeđuje Erste banka, i putovanja na Međunarodni SIA samit, koji se ove godine održava u Beču, od 15. do 19. novembra.

Riječ je o društvenoj igri sa tematikom Crne Gore, njenih opština čiji je cilj da igrači kroz druženje i zabavu obogate svoje znanje o istoriji i kulturi naše zemlje, ali i da na kvalitetan način provedu slobodno vrijeme.

„Potencijal mladih jeste u stvaranju promjena. Projekat Social Impact Award podstiče preduzetnički duh i ohrabruje mlade ljude da stvaraju svoje prilike kojima pozitivno utiču na cjelokupni ambijent zajednice i otvaraju prostor za nova radna mjesta. Ovo takmičenje mladima pruža priliku za lični rast i razvoj, umrežavanje, razmjenu znanja i iskustva, da afirmišu svoje talente i da kroz inovativna rješenja uspješno savladaju društvene izazove. Nadamo se da će ovaj i slični projekti i u narednom periodu biti podržani od strane relevantnih institucija kroz različite fondove i programe regionalne i međunarodne saradnje”- naglasile su autorke preduzetničkog projekta Igraj.me Sofija Milić, Valentina Alorić i Suzana Mazalica.

Takođe, u prethodnom periodu ovaj preduzetnički projekat osvojio je drugo mjesto na Nacionalnom takmičenju učeničkih kompanija i ostvario najbolji rezultat na XII Berzi preduzetničkih ideja od njenog osnivanja 2012. godine. Nesebičnu pomoć i podršku u realizaciji svojih preduzetničkih ideja i projekata učenici su dobili od strane svoje mentorke Adise Malagić, profesora i uprave škole.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: