novo

Učenici Gimnazije „Tanasije Pejatović“ sa svojim mentorima učestvovali na fotokonkursu “Otraženie”

Gimnazija “Tanasije Pejatović” Pljevlja kao članica UNESCO ASPnet mreže, teži promovisanju univerzalnih UNESCO vrijednosti. Kao jedna od promotera ciljeva za održivi razvoj, ove godine, po drugi put učestvuje na Međunarodno – ekološkom festivalu dječije – omladinskog karaktera “Bijela breza”, u organizaciji Ministarstva obrazovanja za Omsku oblast.

Cilj festival je razvijanje kreativnih sposobnosti, obraćanje pažnje na očuvanje životne sredine i uočavanje ekoloških problema.

Učenici su sa svojim mentorima učestvovali na fotokonkursu
“ Отражение” .

U konkurenciji 3275 učesnika, iz grada Omska, Omske oblasti, 10 regiona RF i Crne Gore, u otežavajućim okolnostima funkcionisanja usled pandemije bolesti Covid 19, uz veliku angažovanost glavne koordinatorke projekta, profesorice ruskog jezika Nataše Cmiljanić, i informatičku podršku profesoricu Ivane Anđelić, poslali smo 15 radova u različitim kategorijama i ostvarili izuzetne rezultate, koji su objavljeni na sajtu Biološko ekološkog centra-Omsk-Sibir.

U kategoriji “Reportaža”, Lidija Cvekić, učenica drugog razreda je osvojila II nagradu (Laureat II stepena), za rad “Priroda je pobijedila”, mentorka učenici, profesorica Nataša Cmiljanić.

U kategoriji “ Životinje u kući ”, Emra Hrastovina, učenica drugog razreda je osvojila I nagradu (Laureat I stepena), za rad ”Gušter” mentorka učenici, profesorica Tanja Dragašević.

U kategoriji “Životinje”, Sofija Savić, učenica drugog razreda je osvojila III nagradu (Laureat III stepena), za rad “Sloboda” mentorka učenici, profesorica Vesna Kastratović.

U kategoriji “Životinje”, Anđa Čavić, učenica drugog razreda je osvojila I nagradu (Laureat I stepena), za rad “Jelenak” mentorka učenici, profesorica Tanja Dragašević.

U kategoriji “Pejzaž”, Marko Jelovac, učenik drugog razreda je osvojio III nagradu (Laureat III stepena), za rad ”Srce” mentorka učenku, profesorica Vesna Kastratović.

U kategoriji “Pejzaž”, Anđa Čavić, učenica drugog razreda je osvojila II nagradu (Laureat II stepena), za rad “Odraz” mentorka učenici, profesorica Tanja Dragašević.

Nagrađeni učenicu su dobili diplome, a njihove mentorke i ostali učesnici sertifikate.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: