novo

Učenici Gimnazije „Tanasije Pejatović“ učestvovali na Međunarodnom takmičenju „Dabar 2023“

Takmičenje „Dabar“ se realizuje na svim kontinentima i namijenjeno je svoj djeci i mladima, bez obzira na njihov uspjeh u školi. Ovo takmičenje ima za cilj promovisanje i razvoj računarstva i informatike, računarskog načina razmišljanja, kao i logičkog zaključivanja. Od takmičara se ne očekuje da imaju prethodno znanje iz programiranja, da poznaju određeni programski jezik ili da imaju iskustva u radu sa specifičnim softverskim alatima.

Takmičenje je trajalo od 4. do 10. decembra ove godine, a naši učenici su se takmičili 7. decembra. Učestvovalo je 14 učenika od prvog do četvrtog razreda, u kategorijama Mega Dabar i Giga Dabar.
Takmičenje „Dabar“ se realizuje preko interneta. Nakon prijave, svaka takmičarka/takmičar ima na raspolaganju 40 minuta za rješavanje zadataka. Po isteku navedenog vremena, sistem automatski onemogućuje korisniku dalji rad i čuva rezultat. Svi učenici su pokazali dobro znanje, a konačne rezultate očekujemo u toku naredne sedmice.

Mentorke učenicima bile su profesorice Mirka Popadić i LJiljana Ranevski, a njihova obaveza je bila da pomognu učenicima oko prijavljivanja na računaru u sistem za takmičenje, prate njihov rad i na taj način osiguraju realizaciju takmičenja u fer uslovima i u skladu sa Pravilnikom.

🖊️ Mirka Popadić, profesorica informatike

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: