novo

Učenici srednjih stručnih i mještovitih škola učestvovali su u procesu mobilnosti u Poljskoj, u okviru Erasmus+ projekta „Povezani kroz mobilnost“

U okviru Erasmus+ projekta “Povezani kroz mobilnost”, koji Centar za stručno obrazovanje sprovodi sa MeOut Association iz Mađarske i drugim partnerima iz Poljske, Slovačke, Slovenije, Srbije i Grčke, 10 učenika srednjih stručnih i mješovitih škola iz Podgorice, Bijelog Polja i Herceg Novog, učestvovalo je u procesu kratkoročne mobilnosti u Poljskoj, u periodu od 18.11.2023. do 16.12.2023. godine.

Učenici su tokom boravka u Poljskoj, imali priliku da steknu znanja i vještine obavljajući praktičnu nastavu u realnom radnom okruženju kod poslodavaca, iz sljedećih oblasti: automehatronike, mehatronike, elektroenergetike, razvoja veb i mobilnih aplikacija, računarskih sistema i mreža i frizerskih usluga. U trajanju od četiri sedmice, učenici su svakog dana odlazili kod unaprijed dodijeljenog poslodavca i obavljali praktičnu nastavu u skladu sa ishodima učenja koje su stekli tokom školovanja. Sa učenicima je u Poljskoj boravio nastavnik Alen Šabanović iz Srednje elektro-ekonomske škole iz Bijelog Polja, koji je brinuo o njima. Osim radnih aktivnosti, učenici su imali organizovane izlete i posjete znamenitostima i kulturnim manifestacijama. Prema riječima učenika iz Crne Gore, ovo je bilo veliko iskustvo koje će uticati na njihov dalji životni put i nadaju se da će ovakvih mogućnosti biti još više.

Za vrijeme boravka u Poljskoj, učenicima je pružana kontinuirana podrška od strane Projektnog tima CTM iz Centra za stručno obrazovanje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: