Udžbenici već u prodaji: Za srednjoškolce cijene kao prošle godine, za osnovce ponovo besplatni

Udžbenici za srednje škole za predstojeću školsku godinu već su u prodaji u knjižarama Zavoda za udžbenike, a ove godine koštaće isto koliko i prošle, kazali su za Televiziju Vijesti iz te ustanove.

Najmanje novca za knjige moraće da izdvoje roditelji maturanata, dok će osnovci kao i prošle godine, svoje udžbenike dobiti besplatno i njihova podjela po školama takođe je počela.

Cijena papira u odnosu na prošlu godinu značajno je veća, ali su nadležni uspjeli da obezbijede da ne dođe do poskupljenja.

„Tako da se cijene kreću – za prvi razred 105,20 eura, za drugi 88,70, za treći 88,20 i za četvrti treba izdvojiti najmanje novca – 78,20 eura“, rekao je Dušan Petričević iz Zavoda za udžbenike

Za osnovce knjige su besplatne od prošle godine. Iz Ministarstva prosvjete kažu da je riječ o velikoj količini udžbenika, ali da je distribucija počela, pa ih roditelji i mališani mogu očekivati već prvog dana škole.

„Što se tiče besplatnih udžbenika za osnovce, njihova distribucija po školama je počela 8. avgusta i trajaće do kraja mjeseca, tako da će svu djecu upisanu u obrazovni sistem Crne Gore sačekati udžbenici na klupama prvog školskog dana“, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: