novo

Ulysseus & Erasmus+ konsultacije za studente 14. marta

Kancelarija za međunarodnu saradnju i mobilnost poziva studente da prisustvuju zajedničkim konsultacijama o Erasmus+ programu, kao i o prilikama za studente u okviru Ulysseus mreže evropskih univerziteta.

Konsultacije će se održati u četvrtak, 14. marta, u zgradi Rektorata sa početkom u 13.00 časova. Svi zainteresovani studenti se mogu prijaviti za prisustvo konsultacijama putem sljedećeg Google upitnika i na taj način poslati pitanja koja će biti razmotrena u toku sastanka (Google forma). 

Trenutno je otvoreno preko 40 konkursa, koji nude mogućnosti razmjene studenata na evropskim univerzitetima u toku zimskog semestra 2024/25. akademske godine, (link), pa će studenti imati mogućnost da dobiju više informacija o proceduri za prijavu i načinu funkcionisanja programa. 

Pored Erasmus+ programa, studenti će biti u prilici da se informišu o dostupnim prilikama u okviru  Ulysseus mreže evropskih univerziteta. Program ove mreže nudi širok spektar mogućnosti za usavršavanje i razmjenu studentima, profesorima, istraživačima i neakademskom osoblju, dok, pored Univerziteta Crne Gore, članovi alijanse su prestižne institucije visokog obrazovanja: Univerzitet u Sevilji, Univerzitet u Đenovi, Univerzitet Azurna obala, Univerzitet primjenjenih nauka Haga-Helia, Tehnički univerzitet Košice, Univerzitet u Minsteru, i Preduzetnička škola MCI.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: