novo

Uručena godišnja priznanja iz oblasti sporta za 2020. godinu

Prigodnom ceremonijom u skladu sa poštovanjem mjera Insistituta za javno zdravlje usled pandemije Covid -19, danas je u Domu kulture održana tradicionalna dodjela nagrada najboljim sportistima i sportskim radnicima u 2020. godini.

Nagrađenima su Odlukom komisije za dodjelu godišnjih priznanja iz oblasti sporta, prigodne novčane nagrade i plakete uručili Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović i Sekretarka za društvene djelatnosti Emina Salihović.

Predsjednik Golubović čestitao je nagrađenim sportistima i naglasio da kraj svake kalendarske godine bude prilika za sumiranje rezultata rada na svim poljima, za retrospektivu i analizu realizovanih aktivnosti, a samim tim i podsjećanje da su Pljevlja decenijama unazad prepoznata kao grad sporta i sportskog duha.

„Sportisti su uvijek bili pravi i istinski predstavnici naše Države, a današnji sportisti Pljevalja su ponos i heroji našeg grada. Oni su se ove godine takmičili i donosili zapažene sportske rezultate, čak i u uslovima kada se zbog nepovoljne zdravstvene i epidemiološke situacije sport u cijelom svijetu suočio sa velikim izazovom koji donosi epidemija virusom Covid 19. Vi ste naučli ono što se ne može dovoljno naučiti formalnim obrazovanjem, a to je da se timskim radom najlakše dolazi do pobjeda, naučili ste kako treba da se ponašate kada se borite sa slabijim od sebe, kako da cijenite protivnike i konkurente, ali i kako da se ponašati kada budete pobijeđeni od boljeg od sebe“

Golubović je izrazio zadovoljstvo što je posebna nagrada za ostvarenje i afrimaciju sportskih rezultata u proteklom periodu posthumno pripala Miri Topović i Dušku Miliću, koji su svojim sportskim rezultatima i aktivnostima ostavili značajan pečat u svojim sportskim kolektivima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: