novo

Uručene nagrade dobitnicima diplome „Luča“ gimnazije „Tanasije Pejatović“

Danas (10. jun 2020. godine), u prostorijama pljevaljskog „Centra za kulturu“ prigodnim programom proslavljeni su mladost, ljepota i uspjeh najsjajnihih učenika gimnazije „Tanasije Pejatović“ koji su tokom osnovne škole i gimnazije ostvarili besprekorne ocjene iz svih nastavnih predmeta, kao i onih koji su tokom školovanja imali odličan uspjeh.

Svečanim programom škole, uz prisustvo predsjednika Opštine Pljevlja Igora Golubovića sa saradnicima, profesora i roditelja obilježen je završetak školovanja uspješne generacije 2019/2020, a za najbolje, njih 34, uručene su prestižne diplome „Luča“, kao i prigodni pokloni koje Opština Pljevlja tradicionalno dodijeljuje.

Predsjednik Opštine Igor Golubović čestitao upravi škole na postignutim rezultatima, a „lučonošama“ poželio usjeh u daljem obrazovanju.

„Opravdali ste, kao i mnoge generacije prije vas svrhu postojanja pljevaljske Gimnazije koja je blizu sto dvadeset godina kroz razna razdoblja ispraćala najbolje mladiće i djevojke, koji su znanjem potkovani postajali uspješni ljudi. Siguran sam da ćete svojom poletnošću koju mladost sama po sebi nosi, marljivošću i istrajnošću opravdati ovu prestižnu diplomu, da ćete osvojiti svoje zacrtane ciljeve, kako na profesionalnom, tako i ličnom planu“, istakao je predsjednik Golubović izrazivši nadu da će se veliki broj maturanata, po stečenom visokom obrazovanju vratiti da unaprijeđuju svoj grad uvojenim znanjem i vještinama.

Direktorica pljevaljske gimnazije Ljiljana Bajčetić u svom obraćanju pozdravila je sve postignute rezultate ove generacije maturanata i zahvalila se Opštini Pljevlja na vrijednovanju istih.

„Nagrade koje Opština Pljevlja tradicionalno dodijeljuje dobitnicima diplome „Luča“ dokaz su podrške mladim ljudima, poziv da nam se vrate sa novim znanjima i novim diplomama. Povod za našu svečanost je najljepši i najuzvišeniji. Najbolji od najboljih danas će primiti diplomu „Luča“ – najveće priznanje u Crnoj Gori, koja se dodijeljuje za marljivi rad, učenje i ponašanje tokom škole. Svečanost trenutka ne dozvoljava previše statistike, ali dovoljno je reći – jedna trećina učenika generacije 2019/2020 su nosioci ove prestižne diplome. Oni su ponos našeg grada, oni su prije svega ponos svojih roditelja, Gimnazije i naše Crne Gore. Oni su naši svjetlonosci“, kazala je Bajčetić.

Dobitnici diplome „Luča I“ i nagrade Opštine Pljevlja – „Istorije Pljevalja“ i novčanog iznosa od 100 eura, za školsku 2019/2020 godinu su:

Alorić Vladan, Bajčetić Sofija, Golubović Božidar, Grujičić Ana, Hrastovina Hana, Jovović Nevena, Kartal Aleksandar, Knežević Jelena, Lacmanović Dimitrije, Milikić Aleksandra, Milinković Sara, Mulović Emina, Ostojić Milica, Potpara Milica, Strujić Maja, Tabaković Dina, Tanjević Željko i Zorić Dragana.

Diplomu „Luča II“ i nagradu Opštine Pljevlja – „Istoriju Pljevalja“ i novčani iznos od 50 eura dobili su učenici:

Dujović Ognjen, Džuverović Pavle, Golubović Milan, Kečević Dženis, Knežević Andrija, Kovačević Milica, Kušljević Aleksa, Ljiljanić Milica, Milikić Tamara, Nenadić Andrej, Unković Anita, Vasilijević Marija, Vasiljević Milica, Vujanović Milica, Vukojičić Nataša i Vuković Andrea.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: