novo

Uručene nagrade „Lučonošama“ osnovnih škola

Danas su u svečanoj sali pljevaljskog Centra za kulturu uručene simbolične novčane nagrade i knjige koje Opština Pljevlja tradicionalno dodijeljuje polumaturantima – dobtnicima prestižne diplome “Luča”.

Najbolje učenike osnovnih škola sa teritorije opštine, direktore i nastavnike, ugostili su potpredsjednik Opštine Mervan Avdović i sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti Emina Salihović. U svečanom obraćanju, potpredsjednik Avdović čestitao je svim polumaturantima završetak osnovne škole, izrazivši zadovoljstvo na prilici da im uruči priznanja.

„Osnovna škola je prva i najvažnija faza formalnog obrazovanja i od nje zavisi kompletan životni put. Proces promjene radne i životne sredine nije nimalo lak. Predstoje vam nova prijateljstva, nove škole i nastavnici, pa što ne reći i nove simpatije. Dobijena diploma Luča treba da vam osvijetli stazu rada, istrajnosti i uspjeha.Ne učite za ocjene, već za znanje i život. Još jednom iskrene čestitke za „Luču“, i da budete zdravi, srećni i veseli u daljem životu, učenju i radu”, kazao je potpredsejdnik Avdović.

Polumaturantkinja Elena Vemić obratila se prisutnim u ime nagrađenih učenika i zahvalila se Opštini Pljevlja na uvažavanju njihovih rezultata.

“Čast mi je i zadovoljstvo što sam danas ovdje gdje jesam, što sam sa svima vama i što mogu da vam se obratim u svoje ime, kao i u ime moje generacije. Novo poglavlje koje je pred nama je izazov za sve nas, ali ne sumnjam da ćemo kao i do sada pokazati sve ono što smo naučili za devet godina da ćemo se držati svih načela lijepog ponašanja, uvažavanja i međusobnog poštovanja, da ćemo jedni drugima biti podrška kao i do sada. Srećni smo što smo se družili i što smo zajedno savladali sve dosadašnje prepreke. Od danas idemo ka jednom višem cilju, gdje ćemo unaprijeđivati stečeno znanje i obrazovanje. Želim da se zahvalim našim roditeljima, takođe svakom nastavniku želim reći pojedinačno i veliko hvala. Hvala vam što ste od nas napravili prvo dobre ljude pa onda učenike, trudićemo se da budemo još bolji i nećemo vas razočarati“, naglasila je nagrađena polumaturantkinja.

Ove školske godine, u tri osnovne škole sa gradskog i dvije sa seoskog područja besprekorne ocjene imalo 27 učenika i to:

OŠ „Boško Buha“: Andrea Bajčeta, Lejla Bambur, Mihailo Vuković, Violeta Knežević, Ivana Krvavac, Lazar Starčević i Jana Tomčić;

OŠ „Ristan Pavlović“: Lazar Koružić, Marko Đačić, Elena Vemić, Tamara Čolović, Martina Svrkota, Dumnja Sokić, Dunja Dragašević, Jovana Rabrenović i Valentina Popadić;

OŠ „Salko Aljković“: Miljana Dromljak, Emilija Mijatović, Ana Mrdak, Emina Zlatanić, Obrad Stevančević i Jelica Živković;

OŠ „Mihailo Žugić“ – Odžak: Aldin Kordić, Jana Pavlović i Darija Pupović;

OŠ „Radoje Kontić“ – Gradac: Katarina Jelovac i Lazar Jelovac.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: