novo

Uspješno realizovana akcija čišćenja gornjeg toka rijeke Ćehotine

Danas je uspješno realizovana akcija čišćenja gornjeg toka rijeke Ćehotine u organizaciji NVO „Da zaživi selo“ iz Pljevalja i NVO „Ljubitelje prirode“ iz Nikšića, uz pomoć ribočuvara SRK Lipljen, kao i 15- tak slobodnih građana Pljevalja ljubitelja prirode i rijeke Ćehotine.

Akcija je realizovana na dijelu gornjeg toka rijeke Ćehotine, od mjesta Krakalice do mjesta Zemunac, što je oko 10-tak km njenog toka, pred ulazak u Otilovicko jezero. Ovo područje je planirano za stavljanje pod zaštitu kao budući Park prirode.

Sakupljeno je oko 60 dzakova raznog otpada (plastika, gume, metal). Sličnu Akciju je potrebno organizovati i na Otilovickom jezeru, jer je ono sabirno za sav otpad koji dolazi sa područja gornjeg toka Ćehotine. Najviše otpada na žalost dolazi od mjestana sa područja Vrulje i Maoča, ali i od neodgovornih izletnika.

Akcija je realizovana u sklopu projekta: Identifikacija izvora zagađenja na području gornjeg toka rijeke Ćehotine, podržanog od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede CG.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: