novo

Utakmica za podršku djeci Palestine

Kao i svake godine, Građanska alijansa (GA) je tradicionalno organizovala humanitarnu fudbalsku utakmicu, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, 10. decembra.

– Međunarodni dan ljudskih prava podsjeća nas na univerzalnost i nedjeljivost ljudskih prava, koji su osnova mira, bezbjednosti i održivog razvoja. Ujedno, danas se obilježava i 75 godina od usvajanja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima, u čijem se prvom članu navodi ”Sva ljudska bića rađaju se slobodna i jednaka u dostojanstvu i pravima”, podsjećaju iz GA.

Pozivu da budu igrači odazvali su se Političari, koji čine jedan tim i Ostatak Crne Gore, koji čine drugi tim, a koji su značajni akteri društvenog života Crne Gore.

Iz GA ističu da im je veoma drago da su svi oni prepoznali značaj ovog događaja.

„Ova sportska manifestacija ne samo da slavi ljubav prema fudbalu, već nam omogućava da zajedno, kao zajednica, pružimo podršku onima kojima je to najpotrebnije. Tako da je današnja utakmica imala poseban cilj – prikupljanje sredstava za podršku djeci Palestine. Dječija prava su osnovna i neotuđiva, a upoznati smo sa kakvim strahotama se mališani u Palestini suočavaju i da ono kroz šta prolaze nikako ne bi trebalo da bude dio njihovog odrastanja. Kroz ovu našu aktivnost, želimo poslati snažnu poruku solidarnosti i podrške tim nevino ugroženim dječijim životima“, poručuju iz GA.

Današnja utakmica završena je rezultatom 9:6 za Političare, a za najboljeg igrača proglašen je Dragoslav Šćekić.

Na događaju je prikupuljeno ukupno 1.000 eura, a novac će biti uplaćen na žiro račun Crvenog polumjeseca, a od Islamske zajednice je takođe dobijena donacija.

„Zahvaljujemo se svima koji su učestvovali u prikupljanju sredstava, a pozivamo i sve druge građane koji su u mogućnosti da i sami uplate donaciju. Ova utakmica je samo jedna od mnoštva aktivnosti koje je Građanska alijansa pripremila u okviru obilježavanja dana ljudskih prava, te pozivamo građane da isprate naš program putem našeg veb sajta i društvenih mreža i naravno da prisustvuju i učestvuju“, naveli su iz GA.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: