novo

Vandali konstantno uništavaju imovinu vrtića

U okviru JPU vrtić „Eko Bajka“ postiji i vaspitna jedinica „Lane“ koja se nalazi u dvorištu OŠ „Boško Buha“. Kako je rekla direktorica „Eko bajke“ Abela Popović za ovu malu vaspitnu jedinicu se utroši mnogo više sredstava za održavanje fasade nego na sve ostale zgrare ove ustanove. Razlog za to je okupljanje starije djece u dvorištu OŠ „Boško Buha“ u kasnim večernjim satima koji uporno šaraju po fasadi vrtića.

Ovog ljeta ova vaspitna jednica je kompletno adaptirana, zamjenjena je sva stolarija, okrečene unutrašnje prostorije, postavljeno novo grijanje i objekat je okrečen s polja ali se odmah sledeći dan pojavio problem jer je neko od starije djece koja žive u blizini vrtića napravio veliki grafit na fasadi. Direktorica Popović apeluje na stanovnike okolnih zgrada i kuća da čuvaju školsko dvorište i objekat vrtića.

Inače dvorište škole „Boško Buha“ je sigurno jedno od najneuređenijih u gradu a razlog tome je sigurno uništavanje dvorišta od strane djece koja žive u okolini. Mobilijar za dječije igralište koje je kao donaciju dobila vaspitna jedinica „Lane“ mora svaki dan da se rasklopi i unese u prostorije vrtića kako bi se sačuvao.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: