novo

Veliki uspjeh pljevaljskog šaha: Tri državna prvaka u mlađim kategorijama

Na 26. Prvenstvu Crne Gore za mlade u šahu, koje je  u organizaciji Šahovskog saveza Crne Gore, održano od 26.08. – 29.08.2021. godine u Sutomoru, učestvovalo je 56 takmičara iz svih crnogorskih klubova.

Takmičenje je održano u starosnim grupama do 8, 10, 12, 14, 16 i 18 godina, a ŠK „Osnovnih i srednjih škola – Pljevlja“ je predstavljalo 9 članova kluba koji su ostvarili odličan rezultat, osvojivši ukupno pet medalja, od kojih tri zlatne i po jednu srebrnu i bronzanu.

Zlatnu medalju, pehar i titulu državnog prvaka osvojili su: Neda Bojović u kategoriji djevojčica do 18 godina, Danilo Ostojić u kategoriji dječaka do 10 godina i Gorazd Laušević u kategoriji dječaka do 14 godina.

Drugo mjesto i srebrnu medalju osvojila je Neda Šljivić u kategoriji djevojčica do 10 godina, a Janko Kotlaja je u kategoriji dječaka do 10 godina osvojio treće mjesto i bronzanu medalju.

Zapažen rezultat ostvarili su i ostali takmičari, pogotovo ako se ima u vidu da po prvi put nastupaju na ovom takmičenju. Tako je Andrija Potpara, porazom u poslednjem kolu ostao bez medalje, a Novak Potpara i Uroš Vraneš su opravdali očekivanja, ostvarivši solidan plasman, kao i najmlađi učesnik Vojin Jašović koji se plasirao u sredini tabele u kategoriji dječaka koji su i do dvije godine stariji od njega.

U otežanim uslovima rada uslovljenih epidemiološkom situacijom, kombinujući onlajn nastavu i rad u klupskim prostorijama, ŠK „Osnovnih i srednjih škola-Pljevlja“ je uspio da održi kontinuitet u radu, što se potvrdilo i ostvarenim rezultatima na ovom takmičenju, gdje su mladi šahisti ovog kluba više nego uspješno prezentovali i klub i grad. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: