novo

(VIDEO/FOTO) Položen kamen temeljac za gradnju novog objekta OŠ “Vladimir Nazor”

Rok za završetak radova je 17 mjeseci, a dok se škola bude gradila đaci će nastavu pohađati u tri škole – Gimnaziji “Luča”, OŠ “Marko Miljanov” i OŠ “Novka Ubović”

Premijer Dritan Abazović, ministar prosvjete Miomir Vojinović, direktorica Osnovne škole “Vladimir Nazor” Ljiljana Marković i direktor Uprave za kapitalne projekte Esmin Bećović položili su kamen temeljac za gradnju novog objekta ove vaspitno obrazovne ustanove u Maslinama.

Abazović je naveo da mu je žao što do ovog momenta nijesu došli ranije.

– Ali sve što su uradili vlada i ministarstvo bili je u rekornom roku. Zakonska rešenja u Crnoj Gori su takva, mi ih ne možemo kršiti, ali generalno možemo biti zadovoljni da je ispoštovana ona data riječ, a to je da će tokom avgusta početi izgradnja nove škole. Lično mislim da uz angažman svih insititucija, naročito izvođača radova, uz podršku naših evropskih partnera ova škola može biti izgrađena u u kraćem roku od predviđenog, naveo je on.

Marković je navela da ima veliko zadovoljstvo što danas obilježavaju momenat pun nade i entuzijazma – postavljanje kamena temeljca na kome će se graditi nova, savremena škola.

– Svjedoci ste nam su se u proteklom period nesebično davali kako bismo našoj djeci omogućili kvalitetno obrazovanje i pokazali im da školunne čine zidovi, te su između ostalog usvojili životne lekcije, istrajnosti, upornosti, tolerancije i razumjevanja. Zato s ponosom govorim o njima jer se sa ovom neobičnom situacijom podstanarskog školovanja nose zrelo i odgovorno, navela je direktorica škole.

Ministar Vojinović je saopštio da danas konačno počinju radovi na izgradnji škole i da će učenici za godinu i po imati novu školu.

– Početkom mandata ove Vlade počela je izgradnja ovog projekta. Uz veliki napor ispunjavamo obećanje dato na javnom času – a to je da radovi počnu u avgustu, kazao je Vojinović.

Zahvalio je na strpljenju.

– Nove generacije neće morati da putuju s kraja na kraj grada, imaće u svom mjestu novu školu, naveo je on.

Stari objekat škole bageri su porušili 18. februara 2022. godine zbog bezbjednosti učenika. Inače rok za početak gradnje ovog objekta u više navrata je prolongiran, te su roditelji učenika, nastavnici i uprava nekoliko puta organizovali proteste.

Rok za završetak radova je 17 mjeseci, a dok se škola bude gradila đaci će nastavu pohađati u tri škole – Gimnaziji “Luča”, OŠ “Marko Miljanov” i OŠ “Novka Ubović”. Ove godine OŠ “Vladimir Nazor” upisala je vise od 100 prvaka koji će biti raspoređeni u pet odjeljenja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: