novo

(VIDEO) Povodom Međunarodnog dana mladih organizovan trodnevni Eko kamp za mlade

Povodom Medjunarodnog dana mladih NVO,,Euromost” je u saradnji sa Regionalnom kancelarijom za mlade RYCO organizovala trodnevni Eko kamp za mlade u mjestu Vusanje, Opštini Gusinje, na kojemu su učestvovali mladi iz Crne Gore i Srbije.

Kako su naveli iz NVO,,Euromost” ovo je peta godina od kako ova organizacija, organizuje za mlade Eko kampove u Crnoj Gori i u planu je da od naredne godine organizuju u Srbiji, Opštini Priboj, kod Ribarskog naselja, na poziv Opštine Priboj, čiji su predstavnici prisustvovali otvaranju Eko kampa za mlade.

U ovogodišnji Eko kamp za mlade su učestvovali mladi iz Bijelog Polja, Berana,Rožaja,Gusinja,Podgorice, Bara, Priboja i Prijepolja.

Mladi su kroz ovogodišnji Eko kamp prolazili radionice i obilazili prelijepa područja Prokletija.

NVO ,,Euromost” je prepoznata u regionu kao organizacija koja okuplja veliki broj mladih iz čitavog regiona i planira da sa mladima obilazi čitav region, gdje će se mladi kroz prelijepa prirodna područja družiti i širiti prijateljstva, naveli su iz Euromosta.

Žalosno je, što se na otvaranje Eko kampa za mlade nije odazvao Ministar za sport i mlade Vasilije Lalošević, iako je bio uredno pozvan, iako se obilježavao Medjunarodni dan mladih, pa da se obrati mladima sa sjevera Crne Gore i regiona, dok je na drugu stranu svoje vartepoliste sa juga u isto vrijeme u Opštini Plav, blizu Eko kampa za mlade, zajedno sa predsjednikom Opštine Plava Nihadom Canovićem prikazivao kao neki spas za sjeverni region, koji se takodje zajedno sa predsjednicom Opštine Gusinje Anelom Čekić nijesu pojavili, iako su uredno pozvani.

Zato su iz Euromosta pozvali sve Opštine na sjeveru Crne Gore, kao i Vladu Crne Gore sadašnju i buduću i Ministarstvo za sport i mlade, da shvate da su mladi na sjeveru Crne Gore budućnost Crne Gore i da će njihovim nastavljanjem masovnog napuštanja sjevernog regiona ako se ne zaustavi njihov odlazak, izgubit sjeverni region, a sa time i čitava Crna Gora.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: