novo

Vlaović: Bedem fest kontinuirano doprinosi kulturno-umjetničkom sadržaju Nikšića

Bedem Fest, kao afirmisana kulturna manifestacija, kontinuirano doprinosi kulturno-umjetničkom sadržaju Nikšića, te unapređuje kako lokalnu kulturnu scenu tako i turističku ponudu grada“, istakla ministarka kulture i medija, Maša Vlaović.

Ona je, sa ministrom ekonomskog razvoja i turizma Goranom Đurovićem, posjetila Tvrđavu Onogošt i tom prilikom se sastala sa organizatorima Bedem Festa i predstavnicima Opštine Nikšić.

„Ministarstvo kulture i medija prepoznaje značaj Bedem festa i na ovogodišnjem konkursu za kulturno-umjetničko stvaralaštvo isti je sufinansiralo u iznosu od 11.000 eura“, podsjetila je Vlaović.

Ocijenila je da poseban značaj ima i lokacija festivala, tvrđava Onogošt, koja je, kako je navela, dragocjen dio kulturne baštine Crne Gore.

„Ministarstvo kulture i medija, uz saradnju sa lokalnim entitetima, iskazuje posvećenost očuvanju kulturne baštine i u nastaviće da u kontinuitetu pruza podršku kulturnim događajima koji bogate kulturnu ponudu Nikšića i doprinose njegovoj turističkoj atraktivnosti“, poručila je Vlaović.

Ovogodišnje izdanje Bedem festa je, pored Ministarstva kulture i medija, sufinansiralo i Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma.

Sastanku su prisustvovali i Mitar Barać, direktor Turističke Organizacije Nikšić, Nemanja Vuković predsjednik Skupštine Opštine Nikšić, Miljan Mijušković savjetnik predsjednika Opštine, Zoran Tomić potpredsjednik Opštine Nikšić i Petar Šundić, organizator Bedem Festa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: