novo

Zahvalnice za 23 omladinca: „Dobro činiti da vam ne dosadi“

Prošle sedmice starješina crkve Svete Petke u Pljevljima Darko Jović u ime Srpske pravoslavne crkve Crkvene opštine Pljevlja za nesebičan trud, pokazanu djelatnu ljubav prema svojoj svetoj Crkvi i požrtvovano učestvovanja u radovima na Hramu Svete Petke u Pljevljima dodjelila je 23 zahvalnice „Dobro činiti da vam ne dosadi“ najistaknutijim omladincima:  Žarku Gogiću,  Stefanu Cvijoviću, Ivanu Đondoviću, Božidaru Mršoviću, Vukadinu Laketiću, Dejanu Kneževiću, Diku Petroviću, Radmilu Krvavcu, Aleksi Vujanoviću, Miću Vujanoviću, Slaviši Radoviću, Nenadu Dragašu, Milošu Šarančiću, Radovanu Gogiću, Aleksandru Potpari, Radomiru Bajoviću, Nemanji Bajčeti, Danijelu  Ćurčiću, Krsti Kruniću, Alesandru Rončeviću,  Milivoju Šarančiću, Ivanu Vasilijeviću i Saši Jelovcu.

-Hrsitos je bio na zemlji, hodao i činio čuda, ali ne zato što je to njemu bilo potrebno zbog lične promocij, već da bi narod vidjeo da posle riječi koje je On upućivao ljudima onog vremena ukrepljuje ih i svojim djelima, ali ne samo tim ljudima koji su živjeli prije više od 2000 godina već i nama danas.  Nedelja je dan za odmor i zajedničku molitvu u crkvi. Bog od nas ne traži riječi već dobra i čestita djela. Mi se trudimo da ih izvršavamo na svakom mjestu a svakako su dobra djela odnos prema bližnjima ali i prema samima sebi. Uzaludne bi bile naše riječi bez dobrih djela. Naša djela su ono po čemu se prepoznajemo. Mi u crkvi Svete Petke ponosni smo na omladinu koja je uvijek bila tu da pomogne. Naša crkva Svete Petke ovih dana se ukrašava  freskopisom kako bismo dočekali spremno 100 –godišnji jubilej  od izgradnje crkve.  Da bi počeli freskopisanje bilo je potrebno uložiti truda i ljubavi. I za krečenje crkve spolja, uređenje parohijskog doma, naša crkva ima čast da se zahvali najistaknutijim kojima ćemo dodijeliti zahvalnice Crkvene opštine Pljevlja. Svim omladincima, i onima koji danas nisu na liturgiji, neki imaju radne obaveze na terenu, želimo da zahvalimo i da ih  Bog nagradi – kazao je protojerej stavrofor Darko Jović, starješina crkve Svete Petke nakon liturgije koju je služio sa sveštenikom Lazarom Veljančićem.

Nagrađeni Žarko Gogić kazao je  „Uvijek je zadovoljstvo pomagati Crkvi i narodu“ . Druženje je nastavljeno za trpezom ljubavi u porti Hrama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: