novo

Završni radovi na adaptaciji i izgradnji sportskih igrališta u Gagovića imanju i terenu kod Gimnazije

U saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih Crne Gore, Opština Pljevlja realizuje izgradnju novog terena za male sportove u naselju Gagovića imanje, koje će savremenim izgledom i tartan podlogom značajno unaprijediti sportski i rekreativni ambijent ovog dijela grada.

Završeni su radovi na obilježivanju i iscrtavanju sportskih terena, kao i postavljanju jednog dijela sportskog mobilijara, a u narednom periodu se očekuje početak radova na izgradnji potpornog zida i ograde oko pomenutog terena, koje će u potpunosti finansirati Opština Pljevlja.

Za taj posao Opština je početkom septembra potpisala Ugovor o izvođenju građevinskih radova sa pljevaljskom firmom Tehno-gradnja, ukupne vrijednosti 35.062,45 eura sa PDV-om. Rok za završetak radova je 45 dana od uvođena Izvođača u posao, kako je i precizirano Ugovorom.

Takođe, kroz obezbijeđena sredstva od strane Ministarstva obnovljen je sportski teren kod Gimnazije „Tanasije Pejatović“ koji je decenijama mjesto okupljanja pljevaljskih rekreativaca i organizacije tradicionalnih košarkaških turnira. Postavljena je tartan podloga i završeni su radovi na iscrtavanju, a u narednom periodu planira se i obezbjeđenje finansijskih sredstava za rekonstrukciju tribinskog prostora na ovom igralištu.

Opština Pljevlja uspješno privodi kraju sve radove u dijelu opremanja sadržaja na ovim poligonima kako bi što prije bili u funkciji sportista i svih rekreativaca koji su dugo vremena na ovim terenima provodili svoje slobodno vrijeme.

Kao što je i ranije najavljivano, Opština Pljevlja, kao odgovorna i posvećena lokalna uprava, će i u narednom periodu raditi na stvaranju uslova za sanaciju i adaptaciju ostalih otvorenih terena u našoj opštini i to: terena Avdovina, terena Pavina Njiva, terena kod osnovnih škola „Salko Aljković“ i „Boško Buha“, škola na Gukama i Kominima, terena na Radosavcu, kao i svih ostalih mini terena gdje se za to ukaže potreba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: