novo

Završni seminar za nastavnike/ce – program Cirkularna ekonomija za Eko-škole

U Zavodu za školstvo realizovan seminar za nastavnike i nastavnice u okviru programa obuke za praćenje i sprovođenje E-SPACE projekta u našim školama, a koji se u Crnoj Gori realizuje u saradnji sa Međunarodnom fondacijom za životnu sredinu (FEE).

Učesnici seminara su nastavnici i nastavnice iz osnovnih škola “Vuk Karadžić” i “Pavle Rovinski” iz Podgorice, Srednje ekonomske škole “Mirko Vešović” i Gimnazije “Petar I Petrović Njegoš”.

Sve škole su u okviru projekta “Cirkularna ekonomija – Manje otpada” (E-SPACE) dobitnice vrijedne donacije – uređaja za recikliranje plastike i 3D štampača, čime je i kvalitet sprovođenja programa Eko-škole umnogome unaprijeđen, jer kod djece još od ranog školskog uzrasta stvara svijest o plastici kao važnom resursu koji kroz korake cirkularne ekonomije ima za cilj čuvanje životne sredine.

Ciljevi seminara: razmjena iskustava u implementiranju programa cirkularne ekonomije Eko-škola u Crnoj Gori, umrežavanje i unapređenje saradnje među školama, podizanje svijesti lokalne zajednice kroz iznalaženje kreativnih urbanističkih rješenja, kao i kreiranje modula za nastavu koji podstiču kreiranjee kreativnih digitalnih i dizajnerskih rješenja za oživljavanje cirkularne ekonomije u lokalnoj zajednici.

Trenerica Marina Fusco, regionalna ekspertica za životnu sredinu, istakla je neophodnost umrežavanja pojedinaca, a naročito umrežavanja sa institucijama od značaja radi postizanja zajedničkih benefita i učesnicima prenijela vrijedna iskustva iz regiona.Seminar je realizovan u saradnji i uz finansijsku podršku GIZ-a.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: