Značajna uloga Univerziteta Crne Gore na prestižnim konferencijama u oblasti elektronike i računara

Univerzitet Crne Gore dobio je ove godine značajnu ulogu na najstarijim i najprestižnijim međunarodnim konferencijama u oblasti elektronike i računara DSD i SEAA, kao koorganizator, pri čemu je predsjedavajući profesor Elektrotehničkog fakulteta UCG prof. dr Radovan Stojanović.

Riječ je o 26. izdanju konferencije Dizajna digitalnih sistema DSD (26th Euromicro Conference Series on Digital System Design) i 49. izdanju konferencije o softver inženjeringu i naprednim aplikacijama SEAA (49th Euromicro Conference Series on Software Engineering and Advanced Applications)

Tradicionalno, ove konferencije organizuje Euromicro, pionirska međunarodna naučna i inženjerska organizacija, osnovana davne 1973. godine, inspirisana počecima mikroelektronike.

Euromicro je kasnije trasirao razvoj ove napredne oblasti. Konferencije su citirane u svim međunarodnim referentnim naučnim bazama, a strogo su podržane i preporučene od strane IEEE.

Prvi je put u njihovoj istoriji, skoro pola vijeka, da održavanjem predsjedava naučnik sa Zapadnog Balkana, a da je Univerzitet sa naših prostora njen koorganizator i da se održavaju u jednoj od zemalja u razvoja, odnosno u Albaniji.

Kako je izjavio predsjedavajući DSD’2023 i SEAA’2023 prof. dr Radovan Stojanović, inače član Borda direktora Euromicro, “sama činjenica da naš Univerzitet igra značajnu ulogu u organizaciji ovog događaja i da su istraživači iz njegovih redova prepoznati kao oni kojima može biti povjerena organizacija i rukovođenje ovakvim događajima predstavlja izuzetno profesionalno priznanje i obavezu”.

Više o konferenciji dostupno je na linku: https://dsd-seaa2023.com/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: