Pitajte Psihologa MenuForum NavigationForumActivityPost Reply: Pljevaljski sir Save Zvizdića na prestižnom „Balkan Cheese“ festivalu <blockquote><div class="quotetitle">Quote from <a class="profile-link highlight-admin" href="#">mladicg</a> on 1. Marta 2025., 18:22</div><!-- wp:paragraph --> <p>Sava Zvizdić iz Kakmuža, mladi proizvođač pljevaljskog sira i prošlogodišnji osvajač prve nagrade u kategoriji „stari sir“ na manifestaciji „Dani pljevaljskog sira“, učestvuje na 19. „Balkan Cheese“ festivalu. Ova prestižna međunarodna manifestacija biće održana 1. i 2. marta u Beogradu, a okupiće više od 200 vrsta sireva iz gotovo svih evropskih država i regiona, piše pvsvitanje.me</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>Sava će se i ove godine nadmetati u izuzetno jakoj konkurenciji, s ciljem da potvrdi vrhunski kvalitet autentičnih pljevaljskih proizvoda. Njegov sir, već prepoznat kao jedan od najboljih, ponovo će se naći pred stručnim žirijem i publikom koja cijeni tradicionalne ukuse.</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>Sekretarijat za privredu Opštine Pljevlja pružio je podršku ovom mladom proizvođaču kroz posebne agrobudžetske mjere. Iz Sekretarijata poručuju da će nastaviti sa sličnim inicijativama koje doprinose promociji lokalne privrede i agroturizma. Pljevaljski sir, poznat i van granica Crne Gore, svrstava se među najbolje svjetske sireve, zauzimajući deveto mjesto na globalnoj listi.</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>Foto pvsvitanje.me</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>izvor: pvportal.me</p> <!-- /wp:paragraph --></blockquote><br> Cancel Total Views: 6118Share this:FacebookXLike this:Like Loading...