Pitajte Psihologa MenuForum NavigationForumActivityPost Reply: Raspisan književni konkurs „FUNK knjiga“ za najbolji neobjavljeni roman u Crnoj Gori <blockquote><div class="quotetitle">Quote from <a class="profile-link highlight-admin" href="#">mladicg</a> on 14. Marta 2025., 16:25</div><!-- wp:paragraph --> <p>Organizacioni odbor Festivala umjetnosti, nauke i kulture Univerziteta Crne Gore raspisao je Književni konkurs pod nazivom „FUNK knjiga“ za najbolji neobjavljeni roman u Crnoj Gori.</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>Prijave na Konkurs podnose se od <strong>7. oktobra 2024. do 23. aprila 2025. godine</strong>, putem pošte ili elektronski, sa naznakom „Književni konkurs Funk knjiga“:</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:list --> <ul class="wp-block-list"><!-- wp:list-item --> <li>adresa: Cetinjska br. 2, 81000 Podgorica</li> <!-- /wp:list-item --> <!-- wp:list-item --> <li>e-mail: <a href="mailto:funk.konkurs@ucg.ac.me">funk.konkurs@ucg.ac.me</a></li> <!-- /wp:list-item --></ul> <!-- /wp:list --> <!-- wp:paragraph --> <p><strong>Propozicije konkursa</strong></p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>Konkurs je namijenjen autorima koji su državljani Crne Gore ili studenti Univerziteta Crne Gore, koji pišu na službenom i jezicima u službenoj upotrebi u Crnoj Gori.</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>Rukopis koji je napisan na albanskom jeziku mora biti predat i u prevodu na službeni jezik ili na jedan od tri druga jezika u službenoj upotrebi.</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>Prijave na konkurs se podnose anonimno, sa šifrom i razrješenjem šifre. Rukopisi, dakle, moraju biti potpisani isključivo šifrom autora, a razrješenje šifre podnosi se u posebnom dokumentu (u slučaju slanja elektronskom poštom) odnosno u zasebno kovertu unutar pošiljke (u slučaju predavanja dokumentacije putem pošte), sa naznakom RAZRJEŠENJE ŠIFRE, u kojem se navode sljedeći podaci autora:</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:list --> <ul class="wp-block-list"><!-- wp:list-item --> <li>šifra,</li> <!-- /wp:list-item --> <!-- wp:list-item --> <li>ime i prezime,</li> <!-- /wp:list-item --> <!-- wp:list-item --> <li>datum rođenja,</li> <!-- /wp:list-item --> <!-- wp:list-item --> <li>adresa stanovanja,</li> <!-- /wp:list-item --> <!-- wp:list-item --> <li>broj telefona,</li> <!-- /wp:list-item --> <!-- wp:list-item --> <li>e-mail.</li> <!-- /wp:list-item --></ul> <!-- /wp:list --> <!-- wp:paragraph --> <p>Šifra mora da sadrži najmanje četiri znaka koji su kombinacija slova i brojeva.</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>Nagrade za najbolje rukopise:</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>Prva nagrada: 1.000 €, publikovanje rukopisa i plaketa</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>Druga nagrada: 700 € i plaketa</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>Treća nagrada: 500 € i plaketa</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>Žiri za odabir najboljih rukopisa čine profesori, književni kritičari i urednici, čija će se imena tretirati kao poslovna tajna Organizacionog odbora FUNK-a i Univerziteta Crne Gore do dana objavljivanja rezultata Konkursa.</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>Promocija nagrađenih autora održaće se na FUNK-u 2025. godine.</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>Za sve dodatne informacije: <a href="mailto:funk.konkurs@ucg.ac.me">funk.konkurs@ucg.ac.me</a></p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>Izvor: ucg.ac.me</p> <!-- /wp:paragraph --></blockquote><br> Cancel Total Views: 6617Share this:FacebookXLike this:Like Loading...