Pitajte Psihologa MenuForum NavigationForumActivityPost Reply: Prvi Grafiti fest u Nikšiću od 5. do 10. maja <blockquote><div class="quotetitle">Quote from <a class="profile-link highlight-admin" href="#">mladicg</a> on 23. Marta 2025., 18:55</div><!-- wp:heading --> <h2 class="wp-block-heading">Festival na kojem će se predstaviti svi elementi Hip-Hop kulture</h2> <!-- /wp:heading --> <!-- wp:paragraph --> <p>Prvi Grafiti fest u Nikšiću održaće se od 5. do 10. maja 2025. godine.</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>Kako javlja portal <a href="https://omladina.me/kultura/prvi-niksicki-grafiti-fest?fbclid=IwY2xjawJM8CNleHRuA2FlbQIxMQABHdoOEHvJoIwHYP38Q8mbebdJohwZCQSvI5f8JhOkKUutd9Lt7Jp5hNyHkQ_aem_6xuOQxDIEn9-tBX93PBTBQ">„Omladina.me"</a> na ovom događaju, koji će se po prvi put održati u gradu pod Trebjesom, svoje umijeće u grafiti stvaralaštvu pokazaće veliki broj lokalnih i inostranih mladih umjetnika.</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>- Pet dana festivala obilježiće veliki broj različitih aktivnosti orjentisanih ka modernom stvaralaštvu i Hip Hop kulturi. Svoje umijeće u crtanju grafita mladi umjetnici će demonstrirati na više lokacija širom Nikšića. Grafite će raditi lokalni grafiti umjetnici, studenti Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju, kao i umjetnici iz Berlina. Grafiti fest će posjetiti i pet osnovnih škola u Nikšiću kroz radionice i edukaciju na temu umjetničkog izražaja i stvaralaštva, kao i edukaciju o liku i dijelu narodnih heroja po kojima su škole dobile ime. Rezultat ovih radionica biće pet murala posvećenih narodnim heroijma, kreiranih u školama od strane učenika i angažovanih umjetnika - piše portal „Omladina.me".</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>U sklopu Grafiti festa, kako se dalje navodi, održaće se tri žurke na različitim lokacijama u Nikšiću, a na kojima će se predstaviti svi elementi Hip Hop kulture sa akcentom na grafiti umjetnosti i didžejingu.</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>Grafiti fest će biti zatvoren rep žurkom na Malom stadionu u Nikšiću.</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>Glavni cilj Grafiti festa, koji organizuje nikšićka NVO „Optimisti", jeste osvješćivanje građana o značaju grafita kao umjetnosti, slobodi umjetničkog izražavanja, ali i širenje svijesti o kulturnom identitetu Nikšića.</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>izvor: pobjeda.me</p> <!-- /wp:paragraph --></blockquote><br> Cancel Total Views: 57696Share this: Click to share on Facebook (Opens in new window) Facebook Click to share on X (Opens in new window) X Like this:Like Loading...