Pitajte Psihologa

Forum Navigation

Elektronska registracija NVO od danas dostupna putem portala ngo.gov.me

Elektronska registracija nevladinih organizacija sada dostupna putem portala ngo.gov.me

Ministarstvo regionalno-investicionog razvoja i saradnje sa nevladinim organizacijama obavještava javnost da je u upotrebi novi Klijent modul u okviru javnog dijela portala ngo.gov.me, koji omogućava elektronsko podnošenje zahtjeva za ključne usluge iz oblasti registracije nevladinih organizacija.

Putem ovog modula, zainteresovane strane sada mogu, bez potrebe za dolaskom u Ministarstvo i bez fizičkog podnošenja dokumentacije, ostvariti sljedeće usluge:
        •       Upis u registar nevladinih udruženja, registar fondacija i registar predstavništava stranih nevladinih organizacija
        •       Podnošenje zahtjeva za promjenu činjenica u registrima
        •       Brisanje iz registara

U toku je nadogradnja sistema koja će uskoro omogućiti i elektronsko izdavanje uvjerenja iz evidencija nevladinih organizacija i političkih partija.

Za korišćenje usluga, korisnici treba da imaju aktiviranu novu ličnu kartu sa elektronskom identifikacijom i e-potpisom, te da kreiraju nalog na idp.gov.me, Nacionalnom sistemu za elektronsku identifikaciju.

Nakon kreiranja naloga i verifikacije putem sertifikata, organizacije mogu:
        •       Registrovati svoj korisnički nalog na portalu ngo.gov.me
        •       Preuzeti obrasce i uputstva
        •       Popuniti elektronski zahtjev
        •       Priložiti skeniranu ili elektronski potpisanu dokumentaciju
        •       Pratiti status zahtjeva i preuzeti rješenja Ministarstva

Ova digitalna usluga predstavlja važan korak u unapređenju transparentnosti, efikasnosti i dostupnosti javne uprave, u skladu sa strateškim opredjeljenjem Vlade Crne Gore ka modernizaciji servisa za građane i organizacije civilnog društva.

Pozivamo sve nevladine organizacije, fondacije i predstavništva stranih NVO da koriste nove funkcionalnosti i time doprinesu ubrzanju administrativnih procedura i smanjenju papirologije.

Za više informacija posjetite: ngo.gov.me

Izvor: gov.me

Loading

Total Views: 6323
Back To Top