Pitajte Psihologa

Forum Navigation

ŠEBEK I DROBNJAK NA ČELU GIMNAZIJSKOG ĐAČKOG PARLAMENTA; „MI SMO GIMNAZIJALCI I NAMA NIŠTA NIJE TEŠKO“

Zahvaljujući radu Đačkog parlamenta u Gimnaziji „Miloje Dobrašinović“ nizom aktivnosti obilježeni su važni događaji, kao što Njegošev dan, Dan borbe protiv nasilja nad ženama i mnogi drugi.

Gostujući tim povodom u emisiji „Riječ o školstvu“ Radija Bijelo Polje predsjednica Đačkog parlamenta u toj školi Lena Šebek i njen zamjenik Danilo Drobnjak su istakli da je to školsko tijelo u stvari jedna stepenica bliže učeničkim ciljevima i idejama ka poboljšanju rada kao i rješavanju njihovih problema.

Lena, koja je predsjednica Đačkog parlamenta u toj školi kaže da je parlament predstavljen kao „gubljenje časova i vremena“ te se iz tog razloga nije prijavio dovoljan broj učenika

„ Međutim, ove godine podigli smo rad parlamenta na veći nivo i kada smo počeli sa realizacijom nekih aktivnosti, interesovanje za članstvo je sve veće. Parlamentarac može da bude bilo koji učenik koji teži promjenama iz aktivizma “ kazala je Lena

I njen zamjenik Danilo je kazao da parlament treba da bude stepenica između uprave i učenika škole te da imaju veliku podršku menadžmenta te vaspitno-obrazovne ustanove.

„Ako neki učenik ima problem, ali mu je teško ili neprijatno da se obrati profesorima, tu smo mi, jer lakše mu je možda da to podijeli sa svojim vršnjacima. Međutim, do sada se nijesu obraćali tim povodom jer u većini slučajeva nam se obrate sa nekom inicijativom. Moram da istaknem da nam veliku podršku pruža menadžment škole kao i profesori, tako da nemamo problem kada je realizacija nekih aktivnosti u pitanju“ kazao je Danilo.

Ovi mladi ljudi su osnivači Dramsko- filmske i literarne sekcije i u planu je predstava sa kojom će se prijaviti na naredni FDA Crne Gore.

„Kroz samu filmsko-literarnu sekciju realizovali smo jedan program a to je obilježćavanje Njegoševog dana, a kada su planovi u pitanju prijavićemo predstavu za FDA Crne Gore koji se održava u našem gradu. Mislim da je to prvi put da se jedna škola prijavljuje za neki takav festival“ kazao je Danilo.

Tekst i režiju radi Lena koja inače radi na svom prvom autorskom filmskom projektu.

„Komad je inspirisan Tolstojevim djelom „Smrt Ivana Iljiča“ u nekom savremenom momentu gdje ima i tragičnih ali i komičnih momenata. Na ideju smo došli jer nismo htjeli da radimo tekst koji uglavnom svi rade i šta je već viđeno, jer mi smo gimnazijalci, nama nije ništa teško i neobično“ kazala je Lena.

Izvor: Radio Bijelo Polje
Autorka: Vanja Šabanović

Loading

Total Views: 57200
Back To Top