novo

Danin Talović fudbaler godine u Kirgistanu

Nekadašnji fudbaler Rudara a sada napadač Biškeka Dordoi Danin Talović najbolji je igrač Premijer lige Kirgistana u 2023. godini. Talović je po izboru trenera i statistici zaslužio ovo priznanje koje je za sada najveće pojedinačno priznanje ovog igrača. Talović je rekao da je prezadovoljan sezonom.

–Zadovoljan sam sezonom gdje sam bio prvi strijelac lige i proglašen za najboljeg igrača lige. Za mene lično ovo je mnogo uspješna sezona. Ostaje žal sto smo ispustili titulu u poslednja dva kola, ali sve u svemu mogu biti zadovoljan – kazao je Talović.

Inače, Danin je sa 14 golova najbolji strijelac fudbalskog prvenstva te zemlje.

–Tačno tako. Ovdje se igraju jake odbrane, rijetko ko podtigne dva gola na utakmici, ali i to sam uspio. Vratio sam neophodno samopouzdanje i smatram da mogu mnogo bolje.

Talović se iz Rudara preselio u Kirgistan u martu ove godine i odmah počeo da rešeta mreže.

–Do saradnje sa Dordoiem nije došlo slučajno. Bio sam u Indoneziji i kada je stigao poziv od ekipe Dordio Biškek, nijesam se mnogo razmišljao, znao sam otprilike šta me očekuje. Kada sam krenuo da se informišem o svom novom klubu, vidio sam da je Dordoi najveći i najtrofejniji klub u državi. Ponavljam, na žalost nismo ove godine došli do titule i zbog toga mi je žao – istakao je Talović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: