novo

Ekipa Gimnazije pobjednik debatne emisije „Mislionica“ na RTCG

Debatni klub Gimnazije „Tanasije Pejatović“ iz Pljevalja u sastavu Tanja Laketić, Sergej Laušević i Lazar Tomić, pobjednici su debatne emisije „Mislionica“ koja je emitovana u okviru Naučno-obrazovnog programa na TVCG.

Debateri su imali dobare rezultate tokom takmičenja, a retoričke sposobnosti i argumentovana rasprava na zadate teme dovela ih je do prvog mjesta u ovoj sezoni. Tema ili rezolucija finalne emisije bila je: Ovaj Dom smatra da reformu obrazovnog sistema treba sprovesti dominantno izmjenom Opšteg zakona o obrazovanju.

Argumente u finalnoj emisiji Pljevljaci su ukrstili sa odličnom ekipom iz Berana u sastavu: Sofija Laban‚ Anel Memić i Hana Ljuca. Tim iz Berana je i u prethodnim sezonama imao dobre rezultate i među najboljim je u zemlji.

Debateri su tokom takmičenja ponudili ne samo argumentovanu raspravu, već i pokazali kako se stilom i kulturom govora može opravdati, ali i pobiti svaka teza.

Debatni tim iz Pljevalja pripremala je mentorka profesorica Maida Delić. Mentor beranske ekipe bio je profesor Marko Radojević.

Bila je ovo šesta (2023/2024) sezona emisije „Mislionica“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: