Eldar Salihović na pripremama u Austriji

Crnogorska skijaška reprezentacija pripreme za narednu sezonu odrađuje na glečeru u austrijskom Hintertaksu.

Na pripremama su učesnici Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu, Eldar Salihović i Jelena Vujičić, kao i Petar Kasom i Vladimir Vukmirović, sa kojima rade treneri Pavle Kasom, Marina Kosić i selektor Rajko Kosić. 

Salihović je kazao da će crnogorski skijaši trenirati u Austriji dvije sedmice.

“Predviđeno je da treniramo svaki mjesec po dvije sedmice sve do novembra kada kreću prva takmičenja. Uslovi za trening su solidni, prošle godine imao sam svog trenera koji me je pratio kroz cijelu sezonu što je bilo odlično. Ove godine sam u programu reprezentacije i trudim se da izvučem maksimum iz uslova koje imam na raspolaganju. Radim na tome da svoj rad dovedem do savršenstva bez obzira na brojne poteškoće koje imam”, kazao je Salihović. 

On je najavio da ga ove sezone očekuju nastupi na Svjetskom prvenstvu u švedskom Oreu i Svjetskom juniorkom prvenstvu (U21) u italijanskoj Val di Fazi. 

“Ta takmičenja su mjesta gdje možete vidjeti koliko ste napredovali u odnosu na najbolje. Svakako očekujem maksimalnu borbu na Svjetskom seniorskom prvenstvu uz što manji zaostatak, a na Svjetskom juniorskom prvenstvu rezultat koji će pokazati da u konkurenciji juniora zasigurno vrijedim”, kazao je Salihović.

On je rekao da ne obećava nikakve spektakularne rezultate, navodeći da je mlad i da svoj vrhunac očekujem za četiri ili pet godina.

“Biće mi drago da pokažem trud i rad dobrim rezultatom u konkurenciji juniora”, zaključio je Salihović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: