novo

Formirana međuresorna radna grupa za osnivanje Olimpijske kuće

Ministarstvo sporta i mladih formiralo je međuresornu radnu grupu sa zadatkom da predloži neophodne infrastrukturne i finansijske preduslove za osnivanje Olimpijske kuće i izgradnje Olimpijskog parka.

Nakon održanog prvog sastanka radne grupe, zaključeno je da je neophodno što prije definisati lokaciju i potrebne finansije.Vlada je, na ranije održanoj sjednici, a na predlog ministra sporta i mladih Vasilija Laloševića, donijela zaključak o izgradnji Olimpijske kuće i parka.

Olimpijska kuća je jedan od najznačajnijih projekata u sportskoj oblasti, sa ciljem promocije naših najvećih sportskih rezultata kroz Olimpijski muzej, edukaciju naših kadrova u sportu kroz akademiju i podršku projektima kroz Olimpijski hub.

Biće to reprezentativni objekat koji će Glavnom gradu ali i Crnoj Gori dati jednu novu sportsko-turističku vrijednost, a sportu priliku za brži razvoj i značajnije pozicioniranje na globalnoj mapi.

Izgradnja Olimpijske kuće imaće pozitivan ekomonski i društveni uticaj zbog čega su Međunarodni olimpijski komitet i Vlada Crne Gore dali punu podršku za njegovu realizaciju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: