Pitajte Psihologa MenuForum NavigationForumActivityPost Reply: Stručno usavršavanje nastavnica i nastavnika. Program "Moje vrijednosti i vrline" <blockquote><div class="quotetitle">Quote from <a class="profile-link highlight-admin" href="#">mladicg</a> on 4. Marta 2025., 20:33</div><!-- wp:paragraph --> <p>U JU OŠ „Kekec“ u Sutomoru uspješno je realizovana dvodnevna obuka „Moje vrijednosti i vrline“ – podrška školi u socio-emocionalnom razvoju učenika i učenica. Učestvovala su 33 polaznika/ce – timovi nastavnika/ca, direktorica i stručnih saradnika/ca iz osnovnih škola „Stefan Mitrov Ljubiša“, „Mirko Srzentić“, „Kekec“, „Marko Nuculović“, „Maršal Tito“ i „Bedri Elezaga“ iz Budve, Bara i Ulcinja.</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>Zahvaljujući trenerskom paru Minić-Jovetić Koprivica i organizatorki obuke Lj. Ivanović, polaznici/ce su se upoznali s konceptom SE vještina, njihovim značajem za razvoj učenika/ca i stvaranje podsticajnog školskog okruženja.</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>Tokom interaktivnih sesija razmjenjena su iskustva o metodama rada, jačanju SE vještina kod nastavnika/ca, prevenciji stresa i razvoju „mekih“ vještina kroz nastavu. Diskutovalo se i o realizaciji časova odjeljenske zajednice, vannastavnim aktivnostima, saradnji sa roditeljima/starateljima i aktivnom djelovanju Učeničkog parlamenta u cilju razvijanja novih ideja za primjenu programa u školama.</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>Izvor: gov.me</p> <!-- /wp:paragraph --></blockquote><br> Cancel Total Views: 6398Share this:FacebookXLike this:Like Loading...