Pitajte Psihologa MenuForum NavigationForumActivityPost Reply: Anketa: Građani Nikšića imaju pozitivan stav prema volontiranju <blockquote><div class="quotetitle">Quote from <a class="profile-link highlight-admin" href="#">mladicg</a> on 5. Decembra 2025., 21:02</div><!-- wp:heading {"level":4} --> <h4 class="wp-block-heading">Pitali smo Nikšićane da li volontiraju i šta ih motiviše da se uključe u aktivnosti od javnog značaja. Odgovori su bili različiti od snažne podrške volonterizmu do priznanja da svakodnevne obaveze ostavljaju malo prostora za angažman.</h4> <!-- /wp:heading --> <!-- wp:paragraph --> <p>Prvo smo sreli Luku (27), koji kaže da volontira povremeno, uglavnom u humanitarnim akcijama.</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>„Lijep je osjećaj kad znaš da si doprinio nečemu korisnom,” rekao je on.</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>Nedaleko od njega zatekli smo Mariju (33), koja nam je kazala da bi rado volontirala, ali joj svakodnevne obaveze to otežavaju.</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>„Voljela bih više da se uključim, ali nekad jednostavno ne stignem,” dodala je ona.</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>Zatim smo razgovarali sa Jelenom (22), koja volontira već nekoliko godina.</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>„To mi je važno. Stekla sam prijatelje, iskustvo i osjećaj da radim nešto dobro,” istakla je ona.</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>Na Trgu smo razgovarali sa Nemanjom (45), koji kaže da ne volontira.</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>„Nisam protiv toga, ali mi prioriteti trenutno ne dozvoljavaju da se posvetim tome,” rekao je on.</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>Potom smo sreli Ivanu (38), koja učestvuje u akcijama kada god se ukaže prilika.</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>„Ne možeš promijeniti svijet, ali možeš nekome uljepšati dan to je dovoljno,” kazala je ona.</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>U blizini parka razgovarali smo sa Petrom (31), koji ističe da je ranije volontirao, ali sada rjeđe.</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>„Ranije sam bio aktivniji, sad manje, ali i dalje mislim da je važno,” rekao je on.</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>Na kraju smo razgovarali sa Verom (45), koja volontira dugi niz godina.</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>„To je dio mene. Osjećam se korisno,” naglasila je ona.</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>Većina anketiranih Nikšićana ima pozitivan stav prema volonterizmu, ali stepen angažmana zavisi od vremena i životnih obaveza.</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>izvor: mladiniksica.me</p> <!-- /wp:paragraph --></blockquote><br> Cancel Total Views: 57390Share this: Click to share on Facebook (Opens in new window) Facebook Click to share on X (Opens in new window) X Like this:Like Loading...