Pitajte Psihologa MenuForum NavigationForumActivityPost Reply: LOPUŠINA: “LJUBAV JE POKRETAČ SVIMA, POKRETAČ SVEGA, ONA JE NEUNIŠTIVA” <blockquote><div class="quotetitle">Quote from <a class="profile-link highlight-admin" href="#">mladicg</a> on 31. Maja 2025., 22:06</div><!-- wp:paragraph --> <p>Lazar Lopušina je učenik drugog razreda Gimnazije ,,Miloje Dobrašinović“ i njegova strast za pisanjem poezije uslovila je izlazak njegove druge knjige poezije ,,Budi moja“.</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>U emisiji “Start Art” Radija Bijelo Polje ovaj šesnaestogodišnjak je pričao o novoj zbirci, inspiraciji, školi i planovima za dalji rad.</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>Lazareva nova zbirka poezije sastoji se od 42 pjesme, koje govore o ljubavi, koja je kako je kazao pokretač svega a ona je kako kaže neizostavni dio poezije.</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>“Lubav je pokretač svima, pokretač svega, ako je iskrena, ona je neuništiva, prkosi vremenu, i uz ljubav i mir možemo ispuniti život i ostvariti sreću. Za mene ljubav i poezija se podudaraju i smatram da ko ne umije da voli ne umije ni da piše” kazao je Lazar.</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>Lopušina je počeo da piše poeziju u osnovnoj školi, kada su njegov talenat prepoznale nastavnice književnosti i ruskog jezika, nakon čega je nastala prva zbirka “Most izgubljene ljubavi”.</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>“Dvije nastavnice bili su tu uz mene na njihov nagovor sam i počeo da pišem, prosto su osjetile da ja to mogu. I kada sam završio osnovnu školu nesebično su nastavile da me usmjeravaju. Prve pjesme koje sam napisao upravo su bile ljubavne tematike” kazao je on.</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>Lopušina je kazao da pjesmama izražava ono što osjeća, nekada su to sopstveni doživljaji, a nekada, kako je kazao doživljaji prijatelja i ljudi iz okruženja.</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>Za svoje pjesme osvajao je brojne nagrade pa tako je nosilac nagrada sa festivala Đački rastanak u Nikšiću, Dara Sekulić u Istočnom Sarajevu kao sa književnog festivala u Panoniji. Njegove pjesme nagrađene su i u Čajetini i Banja Luci.</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>Iako posvećen književnosti, Lazar je takođe odličan đak, tako da svoje školske obaveze završava sa uspjehom. Ali i tu, kako je kazao, favorizuje ruski jezik gdje je na takmičenjima postizao zavidne rezultate i osvajao olimpijade organizovane u Novom Sadu.</p> <!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>Izvor: Radio Bijelo Polje<br>Tekst: Vanja Šabanović<br>Foto i video: Sanida Kajević</p> <!-- /wp:paragraph --></blockquote><br> Cancel Total Views: 5177Share this:FacebookXLike this:Like Loading...