Pitajte Psihologa

Forum Navigation

Moje vrijednosti i vrline

U organizaciji Zavoda za školstvo, 28. i 29. novembra u JU OŠ „Pavle Rovinski“ u Podgorici uspješno je realizovan program stručnog usavršavanja „Moje vrijednosti i vrline“ – Podrška škole razvoju socio-emocionalnih vještina učenika i učenica (Kat. br. 197, PO 7).

Timovi nastavnika i nastavnica iz razredne i predmetne nastave sa direktoricom škole Natašom Popović i stručnim saradnicima i saradnicama su na dvodnevnoj obuci, kroz intenzivan interaktivan rad, unaprijedili kompetencije i stekli primjenjiva znanja i vještine kako da, kroz nastavu/učenje, vannastavne aktivnosti, časove odjeljenske zajednice, saradnju sa roditeljima/starateljima, kao i vidljivost programa, u školskom prostoru razvijaju, podstiču i njeguju optimizam, timski rad, zahvalnost, empatiju, toleranciju, strpljenje koja podstiču akademska postignuća učenika i učenica i njihovo mentalno zdravlje.

Trenerski par Biljana Ćulafić i mr Sava Kovačević ostvarili su visok stepen motivacije polaznika i polaznica koji je rezultirao konkretnim idejama o projektima na temu socio-emocionalnih vještina i prevencije nasilja u školi.

Evaluacija programa pokazuje visok nivo zadovoljstva polaznika i polaznica.

Obuku je organizovala Ljiljana Ivanović, načelnica Odsjeka za KPR.

Izvor: gov.me

Loading

Total Views: 52222
Back To Top