novo

Na prvoj „Studentskoj Krš tribini“ o mladosti i (dez)integraciji

Univerzitet Crne Gore organizuje prvu studentsku javnu tribinu na temu „Mladost i (dez)integracija”u utorak, 31. oktobra u 18:00 sati u CKZ  Ribnica.

Na tribini će govoriti Aljoša Turović student master studija na SP za sociologiju Filozofskog fakulteta u Nikšiću, Marija Marković studentkinja master studija na SP za srpski jezik i južnoslovenske književnosti Filološkog fakulteta u Nikšiću, Radivoje Femić student osnovnih studija na Pravnom fakultetu, Milica Bojović studentkinja master studija na SP za međunarodne odnose na FPN-u, dok će moderator biti mr Bojana Šolaja.

Ovo je prva od studentskih javnih tribina koje će Univerzitet Crne Gore organizovati u saradnji sa Studentskim radiom “Krš” najmanje jednom mjesečno, a na aktuelne teme od važnosti za Univerzitet, studente i društvo uopšte.

Učesnici prve „Studentske Krš tribine“ razgovaraće o, između ostalog, oblicima integracije mladih u društvo kroz različite oblike angažovanja, o prilikama za mlade u različitim formatima društvenog i kulturnog života. Govoriće o (dez)integraciji kao (ne)uspješnom obliku otpora mladih, kao i o alternativnim oblicima angažovanja i integracije mladih u društvo, te o subkulturama u koje se mladi danas grupišu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: