novo

OBAVJEŠTENJE ZA STUDENTE

Sekretarijat za društvene djelatnosti opštine Pljevlja obavještava sve studente sa prebivalištem na teritoriji opštine Pljevlja da će Javni konkurs za dodjelu studentskih stipendija za školsku 2020/2021 godinu biti raspisan 01.01.2021. godine i objavljen na web sajtu Opštine i u Pljevaljskim novinama, na osnovu nove Odluke o stipendiranju studenata, koja je usvojena na sjednici Skupštine opštine Pljevlja održane 08. i 09.12.2020. godine.

Sredstvima iz Budžeta opštine Pljevlja stipendiraće se najviše 30 studenata, i to: 20 studenata završne godine primijenjenih i akademskih osnovnih studija i 10 studenta primijenjenih i akademskih master studija bez obzira na obim studijskog programa.

Pravo učešća na Konkursu će imati studenti završne godine primijenjenih i akademskih osnovnih studija i studenti primijenjenih i akademskih master studija koji studiraju na prostoru bivše SFRJ, sa prebivalištem na teritoriji opštine Pljevlja, pod uslovom da su prvi put upisali semestar studijske godine, da su tokom svih prethodnih godina studija ostvarili srednju ocjenu položenih ispita najmanje 9 (devet) i da su nezaposleni.

Prijava na Konkurs će se podnositi na obrascu koji će propisati organ lokalne uprave nadležan za poslove obrazovanja. Uz prijavni obrazac studenti će biti u obavezi da dostave  sledeća dokumenta:

  • Fotokopiju prve strane indeksa sa osnovnim podacima ili fotografiju elektronskog indeksa
  • Uvjerenje o položenim ispitima sa ostvarenim uspjehom tokom studija

Dokaze o prebivalištu i nezaposlenosti, po službenoj dužnosti pribavljaće organ lokalne uprave nadležan za poslove obrazovanja za potrebe Komisije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: