novo

Održan prvi regionalni skup EPALE ambasadora u Skoplju

Od 4. do 6. oktobra, u organizaciji EPALE Sjeverne Makedonije, u Skoplju je održan prvi regionalni skup EPALE ambasadora šest zemalja regiona: EPALE Montenegro, EPALE Slovenija, Fondacija Tempus, EPALE Bosna i Hercegovina, EPALE – Adult Learning in Croatia i zemlje domaćina.

U ime Crne Gore skupu su prisustvovala dva prestavnika EPALE tima i dva predstavnika EPALE ambasadora.

U svijetlu Evropske godine vještina, ovaj regionalni događaj imao je za cilj jačanje mreže ambasadora EPALE, istraživanje potencijala u zastupljenim vještinama, razmjenu iskustava, znanja i primjera dobre prakse u regionu. Podržavajući višejezičnost platforme, svi učesnici su pozvani da koriste sopstveni jezik tokom manifestacije, što se, čak i izazovno zbog mnogih razlika, pokazalo kao snažan element povezivanja.

U okviru tri intenzivna radna dana, dosta plodnih diskusija i prezentacija veoma konkretnih alata u radu sa odraslima zahtijeva određenu vremensku distancu kako bi se slegli utisci, a koji sigurno da postavljaju veoma čvrstu osnovu za buduću saradnju. Definitivno, svi učesnici su naučili mnogo, i neke vrlo konkretne ideje su razvijene i razmotrene, sa potencijalom da oblikuju sljedeći EPALE ciklus.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: